Vissza a hírekhez

Jövőre végre megmártózhatunk a fővárosi Rác Fürdőben?

2018.09.26.

A Rác fürdő és szálló újranyitását 2019-re tervezi a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember 26-i ülésén meg is teremtette annak lehetőségét, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. hitelt vegyen fel a Rác fürdő megnyitásához. Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, egy 2,5 milliárd forintos hitel rendelkezésre állását kívánják megszerezni, amiből a fürdő és a szálloda is nyitásra kész állapotba hozható. A közgyűlés ezzel egy időben további mintegy 500 millió forintos hitelvételt engedélyezett a BGYH-nak – a BVH felügyelőbizottságának jóváhagyása esetén –, amit a pesterzsébeti sós-jódos gyógyfürdő és strand újjáépítésére és fejlesztésére, valamint a Király Gyógyfürdő fejlesztésére fordíthat.

Ahhoz, hogy a Rác fürdő komplexuma ismét működésbe lépjen, mintegy 1,5 milliárd forintos fürdőberuházásra lesz szükség, a szálló újranyitása pedig további 1 milliárdba kerülhet. Hogy a merész beruházás sikeres lesz-e, és hamarosan valóban élvezhetjük-e a XV. században épült Rác fürdő szolgáltatásait, az jövőre kiderül, ugyanis a jelenlegi tervek szerint 2019-ben már üzemelni fog.

(Forrás: travelo.hu)

Ajánlott hírek
Új értékesítési és kommunikációs igazgató Bükfürdőn

2019. április 15-től Tóth Renáta látja el az értékesítési és kommunikációs igazgatói feladatokat a Bükfürdő Thermal & Spaban.

Tovább
A tavasz 7 pillanata

Reggelente még kicsit csípős a hőmérséklet, de a simogató napsütés és a rügyező fák látványa új energiával tölt fel bennünket. 

Tovább