Vissza a hírekhez

Aludjon hordóban!

2018.09.05.

A német Sasbachwalden elsősorban borhoteljéről nevezetes, bár ezzel még nem lenne egyedül, hiszen számos világhírű borvidék szolgál effajta szállodával. Itt azonban régi, hatalmas boroshordókban alakították ki a szobákat. Ezek komfortja főleg ágyakra és vizesblokkokra korlátozódik, de ennyi is elégnek is tűnik e különleges környezetben. A hordóhotel télen is működik, ha szükséges, villanyradiátorokkal fűthető, s természetesen arra is lehetőséget nyújt, hogy borkóstolókat rendezzenek benne.

Hasonló lehetőségek vannak Washingtonban a patinás amerikai borvidéken, Walla Wallában is. A hollandiai Stavarenben lévő borhotel hordóit Svájcból hozták és alakították át szobákká. Ezekben korábban több ezer liter francia bozsolé pihent, és még mindig árasztják magukból ezt az illatot. Egy hordóban töltött éjszakáért akár 119 eurót is fizethet a vendég, de szezontól függően jelentős kedvezmény is van. A romániai Mileştii Mici-ben, a világ legnagyobb borospincéjében is berendeztek már hasonló szálláshelyeket.

(Forrás: turizmus.com)

Ajánlott hírek
Új értékesítési és kommunikációs igazgató Bükfürdőn

2019. április 15-től Tóth Renáta látja el az értékesítési és kommunikációs igazgatói feladatokat a Bükfürdő Thermal & Spaban.

Tovább
A tavasz 7 pillanata

Reggelente még kicsit csípős a hőmérséklet, de a simogató napsütés és a rügyező fák látványa új energiával tölt fel bennünket. 

Tovább