Hírek

Szent-Györgyi-emlékkiállítás nyílik Szegeden

Emlékkiállítással tisztelegnek Szent-Györgyi Albert előtt abból az alkalomból, hogy a szegedi egyetem egykori rektora nyolcvan éve kapta meg a Nobel-díjat jórészt a Tisza-parti városban végzett kutatásaiért.

Tovább
Csónakorchideák az orchidea kiállításon

A cymbidiumokkal ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar Orchidea Társaság idei kiállításán, november 9-12. között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Tovább
Egy igazán „Egyedi” palota története

Milyen lehet az az épület, amiért egy ember öngyilkosságot követett el? De ne szaladjunk ennyire előre, mert a kérdés megválaszolásán kívül még számtalan titkot fedhetünk fel egy különleges terézvárosi épületről. 

Tovább
Alpesi vakáció télen-nyáron

Az egész évben gyönyörű alpesi táj, a családi- és sportprogramok hosszú sora, valamint a stájer konyha remekei minden évben rengeteg magyart vonzanak Ausztria szívébe, a gyönyörű Mura folyó partjára, Murauba és a sí- és...

Tovább
Társasjátékok Ünnepe Budapesten

November 25-én és 26-án rendezik meg Budapesten, a Lurdy Házban a Társasjátékok Ünnepét, amelyen több mint kétezer gyerek, családi, felnőtt, logikai, fejlesztő, stratégiai társasjátékkal ismerkedhet meg a közönség.

Tovább
Lechner Kemping az Iparművészeti Múzeumban

2017. október 31-én az év egyik legkülönlegesebb múzeumi programjára várják a látogatókat a szeptemberben bezárt Iparművészeti Múzeumba. Halloween éjszakáján bent alvós programot szerveznek az épület Üvegcsarnokában...

Tovább
Kiállítás Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából

A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából a Magyar Nemzeti Galériában.

Tovább
Belföldi utazást népszerűsítő kampány indult

Át kell élned, hogy elhidd - Magyarország rád vár! - szlogennel indított kampányt a Magyar Turisztikai Ügynökség. 

Tovább
7 érdekesség a hazai termálvizekről

Magyarországon nem nehéz jótékony hatású vizekre lelni, hiszen hazánk bővelkedik a gyógyforrásokban. Érdemes azonban utána néznünk, hogy melyik tájegység gyógyvize felel meg legjobban az elvárásainknak.

Tovább
Új szálloda épül Győrben

A cégtulajdonos hiánypótlónak és országos viszonylatban is formabontónak nevezte a fejlesztést, amely szerinte akár New Yorkban is megállná a helyét.

Tovább
III. Világsakkfesztivál – a sakk sokszínűségének ünnepe

Október 14-én a Graphisoft Park ad otthont a Polgár Judit által szervezett III. Világsakkfesztiválnak.

Tovább
Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten

Október 13-15. között rendezik meg a Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol a családi programok és folklórműsorok mellett kolbászvásár és disznóvágás is várja a közönséget.

Tovább