Vissza a hírekhez

Rózsaszín csokoládé és kék bor készül Svájcban

2017.09.13.

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.

A vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csoki készül. A vállalat szerint a fehér csokoládé nyolcvan évvel ezelőtti debütálása óta nem volt ekkora fordulat a csokoládégyártás történetében, ráadásul az új csokoládé színe természetesen rózsaszín, és íze is kellemesen friss gyümölcsös aromájú - számolt be róla egy svájci hírportál. A Callebaut fejlesztési igazgatója, Peter Boone Sanghajban mutatta be az új terméket. Mint elmondta, a vásárlóknak még fél évet kell várniuk, amíg a rózsaszín csoki megjelenik a boltok kínálatában.

kék borA színesedő élelmiszeripari termékek egy másik példája a kék bor, amelyet júliustól forgalmaz a Geneva Blau genfi start-up cég.

Thomas Heinimann, a vállalkozás társalapítója egy helyi lapnak elmondta: új imázst akartak adni a bornak, amelyet a fiatalok régi vágásúnak tartanak. A Genfi-tó kékségét utánozó bort fehér borszőlőfajtákból készítik, kék színét a szőlő természetes festékanyagával, valamint az E-133-as színstabilizáló adalékkal érik el. „A bor színe természetes módon kék, mi csak intenzívebbé tesszük ezt a színt” - jelentette ki Heinimann.

A vállalkozás eredetileg helyi termelőktől akarta beszerezni a szőlőt, ám azok nem voltak oda az ötletért, ezért a borhoz szükséges szőlőt Spanyolországból szállítják. A vásárlók már megbarátkoztak a kék borral, de a bárok és éttermek még idegenkednek a megrendelésétől.

Forrás: MTI

Ajánlott hírek
Az okosszemüveg öltöztet - innováció a Lufthansánál

A repülés jövője most kezdődik: a „Telekom Fashion Fusion & Lufthansa FlyingLab” technológiai és divatverseny döntősei több hónapon keresztül a Fab Lab Berlin laboratóriumaiban dolgoztak a jövő repülési é...

Tovább
Gasztrofarsangot rendeznek Balatonlellén

Február első hétvégéjén helyi éttermesek, borászok és cukrászdák összefogásával megrendezik az I. Lellei Gasztro Farsangot. 

Tovább