Vissza a hírekhez

Miénk a város Kaposváron

2017.08.29.

Rekordszámú, több mint félszáz programmal várja a közönséget a Miénk a város fesztivál szeptember 1-3. között Kaposváron.

A Kossuth téren és a Vigasságok terén rendezett fesztivál alapgondolata a helyi értékek bemutatásának fontossága, így megismerhetők lesznek az ecsenyi sváb hagyományok, a buzsáki hímzés, a göllei téglavetés, megtekinthetők Orci, Várda, Szenna néptáncosainak előadásai.

Rendhagyó tárlatvezetések indulnak: a 150 évvel ezelőtt Kaposváron született Vaszary János festőművész munkásságát a nevét viselő képtárban bemutató, s a fesztivál ideje alatt ingyenesen látogatható tárlaton. Takáts Gyula életművét pedig a Berzsenyi Társaság rendezvényei hozzák közelebb az érdeklődőkhöz szeptember 1-jén, a Kossuth-díjas költő emlékházában.

A fesztiválon fellép a Hollywood Rose, a Beatrice, a The Biebers, s ugyancsak Kaposvárra várják a KFT, a Lóci játszik és a Soulwave zenekart is. A rendezvény ideje alatt vásárt tartanak kézműves portékákból, a vendégek ellátásáról borászatok és vendéglősök gondoskodnak.

A fesztivál felvezető programjaként augusztus 31-én emlékversenyt rendeznek a kaposvári ökölvívás mecénása, a hátrányos helyzetű fiatalok sportolási lehetőségeit támogató, 2009-ben elhunyt id. Süllős Gyula tiszteletére.

A Miénk a város nyárbúcsúztató fesztivált először 2010-ben, a somogyi megyeszékhely belvárosának felújítása alkalmából szervezték meg, azóta is minden évben több ezer kaposvárit és turistát vonz. A nyolcadik alkalommal sorra kerülő esemény történetében még sohasem fordult elő, hogy ennyi színpadi és gyermekprogramot, helyi értékekkel kapcsolatos bemutatót, kiállítást kínálnának a közönségnek.

Forrás: MTI

Ajánlott hírek
Kutatók éjszakája

Szeptember 29-én megnyílnak a kutatóintézetek, az egyetemek, kutatóhelyek és a Csodák Palotája kapui: tudósok és mérnökök beszélnek a tudományról, kísérleteket mutatnak be, interaktív bemutatókat tartanak. 

Tovább
Óriás falitálak bűvöletében

Dr. Gyugyi László újabb – hét tárgyból álló – adományozásának köszönhetően már 692 darabot számlál a Zsolnay Kulturális Negyed ékkövének számító A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény című kiállítás.

Tovább