Vissza a hírekhez

Kutatók éjszakája

2017.09.13.

Szeptember 29-én, pénteken megnyílnak a kutatóintézetek, az egyetemek és más kutatóhelyek, illetve a Csodák Palotája kapui: tudósok és mérnökök, fiatalok és idősebbek, nők és férfiak beszélnek a tudományról, kísérleteket mutatnak be, interaktív bemutatókat tartanak. Minden program ingyenes, viszont sok olyan van, amin helyszűke miatt csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők. Ezekre a rendezvény honlapján lehet regisztrálni, amíg a helyek be nem telnek.

Aki már részt vett a korábbi évek eseményein, tudja, hogy mire számíthat, aki még nem, jöjjön és válogasson a közel kétezer érdekesnél érdekesebb programból! Egy kis ízelítő az ország számos pontján levő több mint száz helyszín ajánlataiból:

Lélegzetelállító eszközöket lehet kipróbálni a Virtuális Valóság Termében. Valósággá változnak Harry Potter kviddicsmeccsei, zongorázni lehet a Holdon, vagy épp sétálgatni egy gyár területén közben ki sem mozdulva a Virtuális Valóság Terméből.

Lesz lézershow és robotautó, előadás a sorozatgyilkosokról, sebészrobotika, elektrokémiai kísérletek, űrjármű-építés és tőzsdeszimulációs játék. Lehet konyhai természettudományos kísérleteket végezni és tűzijátékban gyönyörködni. Bemutatkozik a Gyerekegyetem, lesz szabadulószoba, és betekintést nyerhetünk a villámgyártás mesterségébe.

Az esemény hagyományosan legnagyobb vállalati partnere és közel száz programjával a rendezvénysorozat egyik központi helyszíne az Ericsson Magyarország, amelynek idei programjában a drónok lesznek a főszereplők. Számos drónos bemutató mellett a közönség is részt vehet a drónröptetésben az Ericsson Drónsimogatójában. A programhoz az idén is kapcsolódik egy tematikus kihívás Ericsson Drone Challenge néven.

Forrás: kutatokejszakaja.hu

 

 

Ajánlott hírek
Szent-Györgyi-emlékkiállítás nyílik Szegeden

Emlékkiállítással tisztelegnek Szent-Györgyi Albert előtt abból az alkalomból, hogy a szegedi egyetem egykori rektora nyolcvan éve kapta meg a Nobel-díjat jórészt a Tisza-parti városban végzett kutatásaiért.

Tovább
Csónakorchideák az orchidea kiállításon

A cymbidiumokkal ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar Orchidea Társaság idei kiállításán, november 9-12. között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Tovább