Vissza a hírekhez

Kezdődik a Zalakarosi Fürdő gyógycentrumának felújítása

2018.09.05.

2018 októberében indul el a fürdő egyik legikonikusabb épületegyüttesének, a több mint 25 éves gyógycentrum kupolás medenceterének teljes körű rekonstrukciója, közel 1000 négyzetméteren. A Zalakarosi Fürdő fennállásának 63. évfordulóján Cziráki László vezérigazgató sajtótájékoztató keretében jelentette be a Zalakarosi Fürdő legújabb beruházását.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fürdő számos része megújult, fejlesztette az élményt nyújtó családbarát szolgáltatásait, megújult a fedett fürdő, most pedig eljött az ideje, hogy visszanyerje méltó fényét az egyik legimpozánsabb épületrész, a gyógycentrum épülete, amely több mint 25 évig állt a vendégek szolgálatában. A teljes rekonstrukció során az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, és stílusjegyeit megtartják. Új tetőszerkezet épül, megtörténik a nyílászárók cseréje, teljesen új burkolat kerül kialakításra, megújul a fogadótér, beleértve a hozzá tartozó vizesblokkokat is. A gyógycentrummal közvetlen kapcsolatban álló hangulatos gyógykertben megújulnak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, a gyógykertet és a strandot elválasztó kerítést teljes hosszában kicserélik.

Az épület vendégek által nem látható részei is teljes felújításon esnek át, megerősítik az alapot, megújul a gépészet, új fűtési rendszer, légtechnika, uszodatechnika kerül beépítésre. Modernizálják az elektromos hálózatot, energiatakarékos ledes világítást építenek be.

A várhatóan 2019-ben befejeződő beruházás tervezett bekerülési összege közel 700 millió forint, az építési munkálatok alatt a fürdő összes létesítménye minden szolgáltatásával együtt zavartalanul látogatható lesz.

A 2500 méter mélyről feltörő, Európában is egyedülálló összetételű gyógyvíz és a gyógyvízre épülő balneológiai szolgáltatások széles palettája kiemelt szerepet tölt be a turisztikai desztinációban. A beruházással a Zalakarosi Fürdő célja, hogy az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanúsítványát megszerezze.

 (Forrás: turizmus.com)

Ajánlott hírek
III. Farsangi Fánkfesztivál

A Farsangi Fánkfesztivál új, sokkal nagyobb, tágasabb helyre költözik! 

Tovább
Újra kávézhatunk a Párisi Nagyáruház Lotz-termében

Szép lassan újra megtelik élettel az Andrássy út ékköve, a 2017-ben bezárt Párisi Nagyáruház. 

Tovább