Vissza a hírekhez

Cseppkövek és denevérek

2017.08.29.

Új interaktív kiállítás várja a Szilvásváradra látogatókat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Szalajka-völgyi Információs Házában.

Az ingyenesen látogatható kiállítás az amatőr természetbúvár szemszögéből mutatja be a Bükk élővilágát, természeti érdekességeit. A látogatók játékos megtapasztalás útján ismerhetik meg a hegységben előforduló állatfajokat, fafajokat, kőzeteket. A barlangi bemutatón bepillanthatnak a cseppkövek és az itt élő denevérek világába.

A kertben családi pihenőhely, új denevéres mászóka, fészekhinta kínál szórakozási lehetőséget a gyerekeknek és felnőtteknek. Az információs ház ajándékboltjában nemzeti parki ajándéktárgyak és kiadványok mellett megtalálhatók Nemzeti Parki Termék Védjegyet kapott kézműves lekvárok, mézek, szörpök, sajtok, vadszalámi, pálinka és népművészeti tárgyak is.

Forrás: bnpi.hu

Ajánlott hírek
Szent-Györgyi-emlékkiállítás nyílik Szegeden

Emlékkiállítással tisztelegnek Szent-Györgyi Albert előtt abból az alkalomból, hogy a szegedi egyetem egykori rektora nyolcvan éve kapta meg a Nobel-díjat jórészt a Tisza-parti városban végzett kutatásaiért.

Tovább
Csónakorchideák az orchidea kiállításon

A cymbidiumokkal ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar Orchidea Társaság idei kiállításán, november 9-12. között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Tovább