Vissza a hírekhez

Változatos programot kínál 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

2017.08.29.

A több mint negyven fellépő mellett családi- és gyerekprogramokkal, valamint kiállításokkal is várják az érdeklődőket a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon szeptember 2-án és 3-án több mint tíz helyszínen.

Dél-Buda legnagyobb fesztiváljára a főváros Bornegyedében különleges pezsgőkkel, borokkal, koncertekkel és kiállításokkal készülnek a szervezők. A Piactér az operett, népzene és a néptánc előadások színtere lesz, olyan neves fellépőkkel, mint a Kaláka, Weszely Ernő, a Kerekes Band, Peller Károly vagy a Transylmania. A Pezsgő téren koncertezik az Eurovíziós Dalfesztivál 8. helyezettje, Pápai Joci, valamint a Budafoki Fúvósegyüttes, a Hot Jazz Band és New Level Empire is. Színpadra lép a Mary Podkids, a NAZA, a Bagossy Brothers Company és Dj Infraghandi.

A fiatalok felkarolásának jegyében indította el tavasszal - az önkormányzat támogatásával - a Budafoki Pincejárat zenei tehetségkutató versenyét, amelynek két nyertese, a HellóPisti és a Ruby Harlem is fellép a fesztiválon.

A négy fő helyszín - Piactér, Pezsgő tér, Fröccsterasz, Borudvar - mellett a Haggenmacher sörgyárban és az Art Quarter Budapest kiállítóterében kortárs képzőművészeti tárlatokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A Dr. Takács Pál Parkban, a Szőlőskert gyermeksátor rendezvényen kézműves és óvodás foglalkozás, bábjátékok, arcfestés és koncertek várják a családokat.

Első alkalommal nyitja meg országos központjának udvarát az Ökumenikus Segélyszervezet a borfesztivál vendégei előtt. Míg a felnőttek a Kastélyosdombói Sajtműhely prémiumtermékeit kóstolhatják, és a segélyszervezet munkáját bemutató fotókiállítást tekinthetik meg, addig a szervezet munkatársai a gyerekeket interaktív játékokkal szórakoztatják.

Ismét megnyitja kapuját a Sacelláry kastély, ahol csoportos vezetés keretében mutatják be a látogatóknak a történelmi szecessziós kastély látnivalóit. A Magdolna utcában megelevenedő Művész utcában különféle művészeti alkotásokkal, installációval ismerkedhet meg a közönség, míg a Hosszúhegy téren felállított alkotósátrakban különféle kreatív programokat kínálnak.

Idén először a Budafoki Pincejárat nagy buszai a Blaha Lujza tér és a Campona között délelőtt 11 és este 23 óra között fél óránként közlekednek.

Forrás: MTI

Ajánlott hírek
Kutatók éjszakája

Szeptember 29-én megnyílnak a kutatóintézetek, az egyetemek, kutatóhelyek és a Csodák Palotája kapui: tudósok és mérnökök beszélnek a tudományról, kísérleteket mutatnak be, interaktív bemutatókat tartanak. 

Tovább
Óriás falitálak bűvöletében

Dr. Gyugyi László újabb – hét tárgyból álló – adományozásának köszönhetően már 692 darabot számlál a Zsolnay Kulturális Negyed ékkövének számító A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény című kiállítás.

Tovább