Vissza a hírekhez

Az Év Fürdője 2017-ben

2017.09.12.

Harmadik alkalommal versengtek egymással a hazai fürdők. A három nyertes között egy duplázó és egy nagy meglepetés is van.

Az Év Fürdője a hazai fürdők legnagyobb versenye. A közönségszavazáson 2017. június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában közel kétszáz fürdő mérettette meg magát.

Az idei verseny rendkívül szoros és izgalmas eredménnyel zárult: a dobogós helyezések néhány szavazaton múltak, az országosan ismert fürdőket felvonultató kategóriában a verseny történetében egyedülálló győzelem született, a kisebb, helyiek körében népszerű fürdők kategóriájának csatája pedig igazi meglepetéssel ért véget.

A szavazást a termalfurdo.hu szervezte a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A versenyben összesen 167 ezer szavazat érkezett.

Hungarospa HajdúszoboszlóA duplázó: Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló

Az Év Fürdője 2017 címet a Hungarospa Hajdúszoboszló szerezte meg, amely nemcsak az ország, de Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is. A verseny történetének első duplázását könyvelheti el a Hajdú-Bihar megyei fürdő, hiszen 2015-ben, az első „Az Év Fürdője” versenyen már sikerült győznie.

A hajdúszoboszlói fürdőben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel. A vendégek körében a fürdő harminc hektáros gyönyörűen parkosított, 13 medencés strandja is nagyon népszerű, különösen a mediterrán tengerpartra hasonlító, pálmafákkal és homokos parttal övezett rész. Medencéje 6200 négyzetméteres vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. A strand területén található csúszdaparkban 15 különféle pályából lehet választani.

Demjéni Termál VölgyA maximalista: Az Év Feltörekvő Fürdője a Demjéni Termál Völgy

A Demjéni Termál Völgy a tavalyi versenyben is szép eredményt ért el, hiszen 3. lett kategóriájában, idén pedig a csúcsra ért. A Demjéni Termál Völgy népszerűségét szintén a sokoldalúságának köszönheti, hiszen barlangfürdő, gyógyfürdő és aquapark is várja itt a vendégeket.

A termálfürdőt négy évszak fürdőjeként is emlegetik, az év minden napján egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartással hajnal 2 óráig várja a vendégeket. A wellness részlegen gőzkabin, finn szauna, Kneipp medence és sókamra is található.

V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és SzabadidőközpontA meglepetés: A Helyiek Kedvenc Fürdője a V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

A V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont úgy szerezte meg a győzelmet a legkisebb fürdők kategóriájában, hogy tavaly még a TOP 15-ben sem szerepelt. Igazi meglepetés-győzelem az övé.

A szentendrei uszoda Magyarországon elsőként kapta meg a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos minősítését. A létesítményt leginkább a széles palettájú wellness részlege teszi kedvelté, ahol finn szauna, infraszauna, bioszauna, gőzkabin, jégbarlang, sószoba és többféle masszázs is igénybe vehető. Itt található Magyarország első mesterszaunája is. A fürdőben tematikus éjszakai wellness programokat is tartanak.

A verseny kategóriáit hazánk rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkező fürdői hívták életre. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült. A megyei rangsor ide kattintva tekinthető meg. A szavazás további eredményei pedig itt láthatóak.

Forrás: Turizmus Online

Ajánlott hírek
Indul a strandszezon

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus és a Paskál fürdők strandterületei nyitották meg kapuikat.

Tovább
Sulival a fürdőbe!

Melyik diákkal ne lehetne madarat fogatni, ha az osztályterem helyett egy fürdőben tölthetné az időt?

Tovább