Vissza a hírekhez

ArtPark a Városligetben

2017.08.29.

A Magyar Nemzeti Galéria, együttműködésben a Szépművészeti Múzeummal és a Néprajzi Múzeummal, szeptember 2-án egy napra kiköltözteti a művészetet a parkba a gyerekek kedvéért. Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja a Városligetben megrendezendő ArtPark rendezvénynek, amelyre a 3-13 év közötti gyerekeket és családjukat várják a szervezők. A rendezvény programját a három múzeum pedagógusai állították össze, hogy a gyerekekben felébresszék a művészet és a természet iránti vágyat, szeretet és a saját alkotás iránti igényt.

Lesznek óriás festmények, művészeti alkotásokhoz kapcsolódó fejtörők, a nap folyamán készül varázsszőnyeg, hatalmas mandala kifestő, garantáltan repülni képes sárkányrepülő, molinó táska és mini fűszerkert, amiket haza is lehet vinni. Lesz homokvár építés, beszélgetés az élővilágról, a művészetről, mesehallgatás, az érdeklődők kipróbálhatják a régi játékokat, megismerkedhetnek Mazsolával, az arapapagájjal és szép fehér galambokkal, akik végig kísérik a gyerekeket az állomásokon. Azok közül, akik minden feladatra vállalkoznak, a Vajdahunyad vára tövében álló csodatévő Abigél kiválaszt néhány szerencsést, akik iPad-ot nyernek.

A játéknak összesen nyolc állomása lesz, mindenütt a gyerekek életkorához, érdeklődési köréhez és képességeihez mérten több feladattal. A játékba bármelyik állomáson be lehet kapcsolódni, a gyerekek a feladatokat és az útvonalat jelző füzetet kapnak, ebbe gyűjthetik a sikeresen elvégzett feladatokért járó pecséteket, illetve innen választhatják ki a következő feladatot. Valamennyi állomáson lehetőség van megpihenni, képzett múzeumpedagógusoktól és gyerekszerető segítőktől kérdezni az ott bemutatott alkotásokkal, vagy akár az egész rendezvénnyel kapcsolatosan. A szervezők biciklitárolóra, kutyafrissítő pontra, valamint tisztálkodási lehetőségre is gondolnak. A részvétel ingyenes.

Ajánlott hírek
Kutatók éjszakája

Szeptember 29-én megnyílnak a kutatóintézetek, az egyetemek, kutatóhelyek és a Csodák Palotája kapui: tudósok és mérnökök beszélnek a tudományról, kísérleteket mutatnak be, interaktív bemutatókat tartanak. 

Tovább
Óriás falitálak bűvöletében

Dr. Gyugyi László újabb – hét tárgyból álló – adományozásának köszönhetően már 692 darabot számlál a Zsolnay Kulturális Negyed ékkövének számító A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény című kiállítás.

Tovább