Vissza a hírekhez

A Sárkánykalandok Hévízen folytatódnak

2018.08.07.

A bükfürdői kalamajka és a Balatonfüred lovagjai című mesekönyvek után Felhőhegyi Balázs, a Sárkánykalandok szerzőjének fantáziájából újabb izgalmas történet látott napvilágot. A Sárkánykalandok trilógia utolsó meséjében Tiko nyomoz, és kis barátai segítségével megoldja a hévízi rejtélyt. Együtt erednek a mesebeli lények nyomába, hogy kiderüljön, ki a felelős a vendégek nyugalmát megzavaró csintalanságokért, miért jelennek meg mindenhol lemoshatatlan tappancsnyomok a szállodában és milyen fura versikét dúdolnak a szelek.

A fondorlatos nyomozásba bárki bekapcsolódhat a könyv mellé csomagolt nyomozócsomag segítségével a hévízi szállodában. A csomagból természetesen nem maradhatott ki a jegyzetfüzet, a színes ceruza és filckészlet, sőt néhány fejtörő is helyet kapott a gondolkodásra serkentő kellékek között.

Felhőhegyi Balázs mesevilága ezúttal interaktív környezetbe helyezi a Sárkánykalandok szereplőit, és folyamatosan feladatokkal látja el az olvasókat a történet során, ami igazi élmény és szórakoztató időtöltés a nyári szünetben. A mesébe ágyazott ismeretterjesztő tartalomnak köszönhetően a rejtély megfejtése közben a gyerekek megismerkednek a hévízi tóval, a tavirózsákkal, a szentjánosbogarakkal, és próbára tehetik ügyességüket a színek kódolása és a nyelvi fejtörők során.

A mese a Danubius Health Spa Resport Aqua kertjében valóra válik.